• Română
  • English
Luni - Vineri: 9:00 am - 5:00 pm
office@italplast.eu
+40 722.288.978

Granule din plastic, colectare deseuri, colectare pet, granule polietilena

De ce sa reciclam?

Reciclarea nu presupune eforturi suplimentare semnificative

Fata de alte metode ecologice, reciclarea este cea care presupune cel mai mic efort din partea consumatorilor. Deseurile menajere trebuie sortate inainte de a le arunca in containere separate pe tipul de deseu acceptat (plastic, sticla, hartie etc). Deci pentru consumatorul de rand reciclarea presupune doar putina atentie la sortarea deseurilor.

Aproape 45 % din deseurile casnice sunt ambalaje si materiale reciclabile. Aceasta cantitate a crescut in ultimii ani si va creste in continuare.

Fiecare dintre noi, ca reprezentant al comunitatii, are puterea si obligatia de a influenta procesul de ecologizare a propriului oras sau a zonei unde isi petrece vacanta. Solutia este la indemana noastra si consta in DEPOZITAREA SELECTIVA A DESEURILOR, in vederea reciclarii/revalorificarii lor. Continue reading

Institutiile statului, obligate sa sorteze deseurile

Peste 1.3 milioane de angajati din institutiile publice din tara vor colecta selectiv deseurile de ambalaje din aceasta toamna, in urma adoptarii unei legi in acest sens si a pornirii unei campanii de informare si responsabilizare.

Campania, intitulata “Legea 132/2010 – Institutiile publice colecteaza selectiv” este organizata de Comisia de Mediu din Camera Deputatilor, Asociatia Green Revolution, cu sprijinul Garzii de Mediu, Agentiei Nationale de Protectia Mediului (ANPM), Eco-Rom Ambalaje si Asociatiei Green Area.

Aceasta debuteaza cu un proiect pilot in sase institutii publice. Astfel, Ministerul Educatiei, Sanatatii, Administratiei, Senatul si Presedintia. Din toamna, ele vor colecta selectiv deseurile de ambalaje, direct, numind o persoana responsabila de asta sau indirect, atribuind responsabiltatea unui operator specializat.

Potrivit legii care a intrat in vigoare in august, toate deseurile colectate astfel vor fi reciclate. Initiativa legislativa prevede si amenzi. Astfel, dupa cum a explicat presedintele Comisiei de Mediu din Camera Deputatilor, Sulfina Barbu, care este si initiatoarea legii, sanctiunile financiare pornesc de la 500 de lei si pot ajunge la 10.000 de lei. Continue reading

Noua estetica a uratului: arta din deseuri

Nina Nikiforova, un fost medic din Rusia, transforma deseurile si resturile menajere in obiecte de arta, vandute pe sute de dolari in vestul Europei.

De cate ori are ocazia, Nina Nikiforova, un fost medic din Rusia, se trezeste foarte devreme dimineata. Asta, doar cand ajunge intr-un oras cu plaja. Si nu cauta neaparat compania Soarelui la rasarit sau a pescarusilor solitari, ci un lucru mult mai palpabil: sticle goale, aduse de apa.

“Uneori, apa lasa pe plaja sticle cu urme de scoici si nisip in ele. Pe acestea, le transform in ce le mai frumoase opere de arta”, spune rusoaica trecuta de prima tinerete, care le-a aratat, saptamana trecuta, bucurestenilor prezenti la Muzeul Taranului Roman cum sa faca arta din gunoaie.

Un proiect de familie

Nikiforova arata ca o bunica serioasa cand isi pune ochelarii pe nas si incepe sa caute in cutia cu vechituri numai bune de aruncat. Are insa indemanarea si imaginatia unui adolescent care experimenteaza arta. Pentru ea nu exista reguli, orice material, oricat de ponosit, murdar ori stricat, poarta cu sine o poveste si are un potential artistic. Continue reading

Marea Debarasare: 357,9 tone de deseuri electrice si electronice colectate in octombrie

Ministerul Mediului si Padurilor a centralizat datele privind cantitatile de deseuri de echipamente electrice si electronice colectate in cea de-a treia editie a campaniei Marea Debarasare din acest an, ce s-a desfasurat in 1 si 2 octombrie.

Totalul cantitatilor de DEEE- uri colectate la nivel national este de 357.993,3 kg. Astfel, in urma centralizarii informatiilor la nivel national, Ministerul Mediului si Padurilor a facut publice rezultatele finale ale acestei actiuni.

Cantitatile de DEE-uri colectate pe regiuni sunt:
1. Regiunea 2 GALATI cu 129097 kg
2. Regiunea 3 PITESTI cu 80935.2 kg
3. Regiunea 6 CLUJ – NAPOCA cu 73711.0 kg
4. Regiunea 1 BACAU – cu 22578.6 kg
5. Regiunea 7 SIBIU – cu 18956.0 kg
6. Regiunea 8 BUCURESTI – ILFOV – cu 15632 kg
7. Regiunea 4 CRAIOVA – cu 8979.5 kg
8. Regiunea 5 TIMISOARA – cu 8104 kg Continue reading