• Română
  • English
Luni - Vineri: 9:00 am - 5:00 pm
office@italplast.eu
+40 722.288.978

Granule din plastic, colectare deseuri, colectare pet, granule polietilena

Interviu cu dl Vitali Ivanov

Italplast Group SRL este Compania pe care am fondat-o acum 15 ani si are ca obiect de activitate reciclarea polietilenei de joasa si inalta densitate. Desi inceputurile au vizat o plaja a reciclarii mult mai larga, in sensul ca am prelucrat si polistiren, polipropilena, policarbonat, din anul 2014 ne-am axat doar pe prelucrarea polietilenei. Toate acestea au inceput si continua intr-un trend pozitiv la punctul de lucru din Gradinari, Jud Giurgiu.

Activitatea de reciclare continua, si de curand (august 2020) am finalizat un nou proiect pe Fonduri Europene in valoare de 2.000.000 EURO, cu un nou punct de lucru situat in localitatea Buciumeni, Jud. Calarasi. Proiectul finalizat va aduce un aport substantial in producerea si prelucrarea deseurilor de polietilena – gandit sa transforme 500 tone de deseuri polietilena/luna, in granule reciclate.

Vom asigura o cantitate suficienta de granula premium, atat pentru piata romaneasca cat si pentru cea externa pentru aplicatii diverse: folii de contructii, huse, saci menajeri si industriali, folii solar, folii agricultura, pentru injectie, alte aplicatii, diferite retete.

Punctul forte al acestui proiect este pe de o parte recuperarea unor cantitati de polietilena de pe piata deseurilor si transformarea lor in produs finit, iar pe de alta parte faptul ca utilizand tehnologie de ultima generatie in prelucrarea si producerea granulelor de polietilena, putem spune ca RECICLAREA NU POLUEAZA! Prin reciclare salvam, curatam, pastram un ambient civilizat.

Ceea ce nu se ia in considerare de cele mai multe ori in reciclare si in recuperarea deseurilor este nu cat recuperezi ci cat poluezi in urma reciclarii!!!

Atat experienta proprie cat si consultanta externa in domeniul reciclarii si recuperarrii deseurilor si-au spus cuvantul in accesarea de tehnologie in domeniul tratarii, recuperarii si refolosirii apei in procesul tehnologic.

Tehnologia de filtrare si tratare permite recircularea apei – aceasta fiind o componenta esentiala in activitatea de reciclare. Linia de spalare si sistemul de regranulare sunt perfect sudate si ansamblate pentru a prelucra deseuri cu un grad ridicat de contaminare, fara a polua sol, apa, aer reusind sa obtinem in final un produs premium. Granulele astfel obtinute sunt translucide, fara gaze si fara impuritati.

Investim in tehnologie pentru a putea scoate un produs – LDPE regranulat cat mai apropiat de granula virgina. Daca reusim sa producem o granula la fel de buna sau apropiata de cea virgina, eu zic ca venim in sprijinul clientilor nostri. Asta este, daca vreti MISIUNEA noastra!

Productia de 400 tone polietilena reciclata din Buciumeni, Jud. Calarasi a creat momentan 20 de locuri de munca in plus fata de actualul punct de lucru din Gradinari, Jud. Giurgiu.

Tendinta europeana este de recuperarea deseurilor reciclabile, menajere si de reutilizarea loc sub diferite produse! Faptul ca prin reciclare, recuperare, regranulare si omogenizare a deseurilor de polietilena, produsul final obtinut – granula de polietilena pastreaza intactastructura interna, in sensul ca legaturile etilenice nu se deterioreaza, permite un lung ciclu de recuperare si reciclare – deseu LDPE – granula LDPE – produs LDPE.

Clientul de polietilena este din ce in ce mai “rasfatat” si pe drept cuvant are nevoie de un produs care sa-i ofere siguranta businessului sau. La capitolul tendinte – directia electrica, anularea amprentei de carbon, energia solara, recuperarea si reciclarea deseurilor sunt imperative care trebuiesc sustinute de fiecare Companie, mai mult un criteriu de evaluare a companiilor ar trebui sa fie si gradul de implicare a acestora in resursa de viata a planetei.

In sustinerea vietii!

General Manager,
Ivanov Vitali Constantin