• Română
 • English
Luni - Vineri: 9:00 am - 5:00 pm
office@italplast.eu
+40 722.288.978

Granule din plastic, colectare deseuri, colectare pet, granule polietilena

Servicii oferite

Acasa / Servicii

Consultanta

Reciclarea reprezintă procesul de transformare a deşeurilor într-un produs nou.

Reciclarea deşeurilor s-a dezvoltat constant şi se realizează într-o gamă largă, atât pentru deşeurile menajere cât şi pentru cele industriale. Aproape toate materialele pot fi reciclabile. Cele mai cunoscute sunt plasticul, sticla, hârtia şi metalele. O provocare în domeniul reciclării o reprezintă revalorificarea materialelor plastice.

Dintre materialele plastice cele mai folosite sunt PET (polietilen tereftalat), HDPE (polietilena de înaltă densitate), LDPE (polietilena de joasă densitate), PVC (policlorura de vinil), PP (polipropilena), PS (polistiren), ABS (acrilonitril butadien stiren copolimer).

Aceste materiale se folosesc la obţinerea de sticle pentru băuturi acloolice şi nealcoolice, borcane şi sticle pentru produse alimentare, pentru detergenţi şi produse cosmetice, pungi, saci, sacoşe, ambalaje transparente alimentare şi nealimentare, tuburi de medicamente, produse din industria construcţiilor ca ţevi, fitinguri, apărători, dale, produse din piele sintetică şi alte multe aplicaţii.

Procesul de reciclare presupune un lanţ de activităţi: colectare; sortare; măcinare; spălare; regranulare; suflare; injecţie şi o linie complexă de maşini şi echipamente: benzi pentru sortare; mori; echipamente de curăţare şi spălare; regranulator.

Colectarea se realizează:

 • în centre special amenajate ce au ca obiect de activitate colectarea deşeurilor;
 • de către persoane fizice care adună deşeuri menajere şi industriale de la micii producători;
 • de către producători care prin activitatea pe care o desfăşoară obtin resturi ce pot fi reciclate.
Achizitionarea deseurilor
Consultanta mediu
Sortarea

Sortarea deşeurilor reprezintă o etapă esentială în procesul de reciclare, ea asigură puritatea produsului final.

Sortarea poate fi manuală, automată şi mixtă.

În general, materialele sunt sortate manual de către personalul special instruit, în funcţie de natura lor. Unele mase plastice pot părea identice, dar de fapt sunt grupe de material diferite, cu o structură moleculară diferită. Amestecul maselor plastice nu face reciclarea viabilă. Prin urmare se impune o atentă analiză a componenţei chimice a materialului reciclabil.

Sortarea automată foloseşte ca detectori raze NIR şi/sau raze X. Utilizarea razelor NIR are avantajul că recunoaşte diferite tipuri de plastic (PS,PVC, PP), în timp ce detectorii cu raze X pot scana şi îndepărta doar PVC. Detectorii cu raze NIR garantează o separare a materialelor de 96% faţă de nivelul iniţial de contaminare, iar detectorii cu raze X asigură o separare de 99% a PVC- ului de celelalte materiale

Spalarea

Spălarea presupune o etapă de îndepărtare a murdăriei şi a altor contaminări ale plasticului. Dacă contaminarea este cu material precum ulei, clei sau alte materii lipicioase, spălarea necesită utilizarea unor detergenţi speciali, iar dacă este cu material precum hârtie, nisip depus pe suprafaţă, detergenţii sunt inutili.

Utilajul este prevăzut cu un cilindru de spălare în care sunt introduşi fulgii de plastic, care rotiţi cu mare viteză generează o mişcare a pompei centrifuge, a rotorului granulatorului şi a uscării centrifuge, eliminând impurităţile de pe suprafaţa fulgilor de plastic.

Materialul pentru a putea fi transformat in granulă trece mai intâi prin moară unde este mărunţit. În cazul în care materialul este de dimensiuni mai mari, este folosit shredderul şi apoi moara pentru a toca materialul.

Extrudarea

Extrudarea este un procedeu de transformare a unui material într-un conţinut omogen şi moale prin amestecare şi încălzire (mecanică şi termică).

Într-un cilindru materialul comprimat este împins spre un filtru pentru a se da forma materialului. Acest procedeu permite obţinerea unor produse semi-finite de diverse forme.

Suflarea

Suflarea - materialul odată extrudat trece într-o matriţă de formare unde este suflat aer, obţinându-se astfel obiecte convexe.

Injectia

Injecţia - într-o primă etapă materialul este comprimat într-un cilindru de un şnec, fiind omogenizat prin amestec şi încălzire. În a doua etapă materialul este expulzat într-o matriţă răcită.

Acest procedeu permite obţinerea produselor finite şi semi finite de forme complexe care de cele mai multe ori nu pot fi realizate prin extrudare (ex. preformele de sticlă).

Totul pentru un mediu curat

Achizitionam toate tipurile de deseuri

Contacteaza-ne acum!

Achizitii

Compania achiziţionează toate tipurile de deseuri

 • Folie balotată natur şi colorată: LDPE, HDPE;
 • Polietilenă HDPE, LDPE (bidoane, navete, găleţi, butoaie, bavuri, dopuri, conuri textile etc.);
 • Polipropilenă (lădiţe, bavuri, conuri textile);
 • Polistiren (casolete, role, obiecte de unică folosinţă, mosoare, umeraşe, etc.);
 • ABS (mosoare, carcase, bavuri etc.);
 • Cartuşe imprimantă.
 • PET transparent;
 • PET color;
 • CARTON si HARTIE

Italplast Group oferă cel mai bun preţ, plata se face la încărcare iar transportul este asigurat de compania noastră.

Daca deţineţi deşeuri de mase plastice vă rugăm să ne contactaţi.

Modalitati de colabolare

Dacă sunteţi interesaţi să vindeţi materii prime reciclabile (HDPE, LDPE, PE, PP, PS, ABS, altele) către S.C. ITALPLAST GROUP SRL va trebui să parcurgeţi următorii paşi:

 1. Contactaţi-ne telefonic sau prin e-mail
 2. Transmiteţi oferta dvs. pe e-mailul companiei
 3. Vizionăm materialul
 4. Încheiem acordul (modalitatea de plată, contract)
 5. Achiziţionăm materialul solicitat

Colectare deseuri

Specializati in colectarea si reciclarea deseurilor de mase plastice

ITALPLAST GROUP SRL, companie specializata in colectarea si reciclarea deseurilor de mase plastice colecteaza deseuri mase plastice, hartie, caton. Compania noastra detine toate avizele necesare pentru colectarea deseurilor reciclabile feroase si neferoase.
Efectuam urmatoarele tipuri de colectare deseuri:

Colectare deseuri PP ( sezlonguri, mobilier, ladite fructe, galeti iaurt);
Colectare deseuri LDPE ( folie ambalaje, folie solar);
Colectare deseuri HDPE (navete, paleti, bidoane);
Colectare deseuri PET sortate sau nesortate, balotate sau vrac;
Colectare deseuri ABS (mosoare industriale)
Colectare deseuri PA, PMMA, POM,;
Colectare deseuri PVC (termopan, baghete);
Colectare deseuri PS (umerase, pahare, cofraje oua);
Colectare deseuri hartie si carton;

Asiguram transport pentru colectarea deseurilor.

Punctul nostru de colectare si reciclare deseuri se afla in str. Magnoliilor nr 273 D, localitatea Gradinari, jud Giurgiu (aprox. 30 km de Bucuresti), urmand cat de curand sa deschidem un nou centru de colectare deseuri reciclabile in localitatea Bragadiru.

Asiguram transport pentru colectarea deseurilor

Colectare PET

Specializati in colectarea pet-urilor

Colectare pet

PET-urile aruncate in peisaj nu isi schimba compozitia timp de 350-400 de ani;

Prin reciclarea unei tone de plastic se economisesc 1,9 tone titei brut si se castiga 6 m3 de spatiu de depozitare la gropile de gunoi;

1 sticla PET reciclata salveaza energia necesara functionarii unui bec electric pentru 6 ore;

Traseul obisnuit al PET-urilor: consumator -> gunoi -> groapa gunoi -> selectare, spalare, maruntire -> reciclator.