0765 514 460 / 0722 288 978 office@italplast.eu

Achizitionam deseuri de polietilena

Achizitii deseuri de polietilena

Compania achizitioneaza deseuri de polietilena: Folie balotată natur şi colorată: LDPE, HDPE;  Polietilenă HDPE, LDPE

Italplast Group oferă cel mai bun preţ, plata se face la încărcare iar transportul este asigurat de compania noastră.

Daca deţineţi deşeuri de polietilena vă rugăm să ne contactaţi (tel: 0722288978, email office@italplast.eu).

Specializaţi în colectarea deşeurilor şi procesarea maselor plastice

Oferim servicii de cea mai înaltă calitate în materie de reciclare

Contactează-ne acum!

Sortarea deşeurilor reprezintă o etapă esentială în procesul de reciclare, ea asigură puritatea produsului final. Sortarea poate fi manuală, automată şi mixtă.

În general, materialele sunt sortate manual de către personalul special instruit, în funcţie de natura lor. Unele mase plastice pot părea identice, dar de fapt sunt grupe de material diferite, cu o structură moleculară diferită. Amestecul maselor plastice nu face reciclarea viabilă.

Prin urmare se impune o atentă analiză a componenţei chimice a materialului reciclabil. Sortarea automată foloseşte ca detectori raze NIR şi/sau raze X. Utilizarea razelor NIR are avantajul că recunoaşte diferite tipuri de plastic (PS,PVC, PP), în timp ce detectorii cu raze X pot scana şi îndepărta doar PVC.

Detectorii cu raze NIR garantează o separare a materialelor de 96% faţă de nivelul iniţial de contaminare, iar detectorii cu raze X asigură o separare de 99% a PVC- ului de celelalte materiale

Spălarea presupune o etapă de îndepărtare a murdăriei şi a altor contaminări ale plasticului.

Dacă contaminarea este cu material precum ulei, clei sau alte materii lipicioase, spălarea necesită utilizarea unor detergenţi speciali, iar dacă este cu material precum hârtie, nisip depus pe suprafaţă, detergenţii sunt inutili.

Utilajul este prevăzut cu un cilindru de spălare în care sunt introduşi fulgii de plastic, care rotiţi cu mare viteză generează o mişcare a pompei centrifuge, a rotorului granulatorului şi a uscării centrifuge, eliminând impurităţile de pe suprafaţa fulgilor de plastic. Materialul pentru a putea fi transformat in granulă trece mai intâi prin moară unde este mărunţit.

În cazul în care materialul este de dimensiuni mai mari, este folosit shredderul şi apoi moara pentru a toca materialul.

Extrudarea este un procedeu de transformare a unui material într-un conţinut omogen şi moale prin amestecare şi încălzire (mecanică şi termică).

Într-un cilindru materialul comprimat este împins spre un filtru pentru a se da forma materialului.

Acest procedeu permite obţinerea unor produse semi-finite de diverse forme.

Suflarea - materialul odată extrudat trece într-o matriţă de formare unde este suflat aer, obţinându-se astfel obiecte convexe.

Injecţia - într-o primă etapă materialul este comprimat într-un cilindru de un şnec, fiind omogenizat prin amestec şi încălzire.

În a doua etapă materialul este expulzat într-o matriţă răcită. Acest procedeu permite obţinerea produselor finite şi semi finite de forme complexe care de cele mai multe ori nu pot fi realizate prin extrudare (ex. preformele de sticlă).